Bilvårdsguide

Bilvårdsguide

Här har vi samlat tips som är bra att tänka på när du tvättar ögonstenen.

Skaka alltid flaskan innan användning och undvik att ställa produkterna i solen. Har du möjlighet att ställa bilen i skuggan är även det att föredra för att slippa att vattnet på bilen torkar och lämnar fula fläckar efter sig (innan du hinner torka av den).

I vilken ordning ska jag använda de olika produkterna?

Steg 1: Avfettning

Tar Remover – Degreaser: 
Har du svarta små prickar (asfaltsfläckar) på lacken? Använd kallavfettning och låt verka några minuter. Prickarna börjar efter en stund att lösas upp.

Under vinterhalvåret, när det är kallt, kan kallavfettningen behöva sitta på en längre stund, upp till 10-15 minuter.

TFR Pro – Degreaser: 
Applicera därefter alkalisk avfettning ovanpå och låt verka lika länge.

kallavfettning

Steg 2: Fälgrengöring

Purple Rain – Wheel Cleaner:
Spraya fälgrengöring på fälgarna. Medlet skiftar färg till lila när det reagerar med metaller från bromsdamm och flygrost.

Purple rain iron remover fälgrengöring

Steg 3: Spola av

Högrtryckstvätt är att rekommendera. Börja att spola av nedifrån och arbeta dig sedan systematiskt uppåt i svepande sidogående rörelser.

skölja av bilen

Steg 4: Shamponering

Drive Clean – Shampoo:
Nu är det dags för schampo. Fyll en hink med vatten och häll i en kork schampo. Schampot aktiveras bäst genom att stoppa ner högtryckssprutan i vattnet och spruta två-tre gånger. Använd en tvättsvamp eller tvätthandske och arbeta med raka drag, undvik cirkelrörelser.

bilschampo

Steg 5: Skydda lacken

Karma – Quick Coat:
Som ett sista steg innan bilen ska torkas av rekommenderar vi att använda vårt spray-lackskydd. Spraya ett par gånger på varje panel och spola av med vatten. Produkten boostar glansen i lacken och lämnar en skyddande hinna som gör att vattnet rinner av mycket bra.

Garagemint Karma spraylackskydd

Steg 6: Torka bilen

Drying towel deluxe:
Torka av bilen med en mikrofiberduk för att undvika fula vattenfläckar på lacken. Med vår mikrofiberduk kan du torka av en hel bil utan att behöva vrida ur vattnet.

Torkduk garagemint 60x90

Steg 7: Underhåll

APC – All Purpose Cleaner
Vår allrengöring används exempelvis för att ta bort fläckar och smuts inuti bilen, men kan även användas i motorutrymmet. Endast fantasin sätter gränsen.

Waterless – Wash & Wax
Spraya och torka av. Kan användas på lätt dammig bil eller för att göra rent i dörrgångar, bakluckan mm. Perfekt att ha med på semestern eller till bilträffen när vattentillgången är begränsad.

Renew – Tire dressing
Rena och fräscha däcksidor gör helhetsintrycket så mycket bättre. Applicera Renew direkt på däcksidan eller i en trasa och gnid in det ordentligt. För bästa hållbarhet, tvätta av däcken noggrannt och låt torka, sedan appliceras Renew.

Bilar på landsväg

Steg 8: Om du vill ta steget längre

Shining Armor – Ceramic Wax
Det här är vårt keramiska vax och det är perfekt för dig som vill ta putsandet ett steg längre. Fortfarande enkel att använda, men kräver mer tid och förarbete. Läs gärna mer om produkten och hur den appliceras under produkter.

ceramic wax